Meteen naar de inhoud
Home » Blog » UM: ‘Isolatie woning sneller terugverdiend’

UM: ‘Isolatie woning sneller terugverdiend’

Het isoleren van een woning zorgt gemiddeld tot 20% minder gasverbruik. Daarmee bespaart een huishouden met de huidige energieprijzen maar liefst 866 euro per jaar en verdient zij de investering al in 2,5 jaar terug. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM).

Combineren is profiteren

Het was algemeen bekend dat je een goed rendement haalt wanneer je je woning laat isoleren, maar de daadwerkelijke cijfers waren nog nooit onderzocht. Maar nu blijkt dat isolatie bij de hoge gasprijzen van dit moment echt heel interessant is. Wanneer je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie combineert, blijkt er een afname van gasverbruik van maar liefst 50%.

Zeer hoog rendement

Op basis van cijfers van een isolatiebedrijf uit Maastricht is duidelijk dat steeds meer mensen isoleren. Zij maken daarbij ook flink gebruik van subsidie. Volgens de onderzoekers zou de subsidie voor hogere inkomens zelfs kunnen worden stopgezet, omdat het rendement zó hoog is en isolatie zichzelf dubbel en dwars uitbetaalt. Langere inkomens zouden volgens de onderzoekers uiteraard wel ondersteuning moeten blijven krijgen.

💬 Gratis advies