Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Dit zijn de 10 voordelen van zomerisolatie

Dit zijn de 10 voordelen van zomerisolatie

Een geïsoleerde woning in Limburg is de sleutel om de warmte binnen te houden tijdens de koudere periodes. Dankzij isolatie kan warmte minder snel ontsnappen en blijft het binnen beter op temperatuur. Hierdoor kan isolatie niet alleen onze energiekosten verlagen, maar ook in de zomer kan het veel voordelen bieden. We zullen je in deze blog precies vertellen welke voordelen zomerisolatie kan bieden.

1. Houdt hitte ‘s zomers buiten

Veel inwoners van Limburg zijn zich niet bewust dat isolatie niet alleen helpt om warmte in de winter binnen te houden, maar ook om hitte in de zomer buiten te houden. Hierdoor kan isolatie bijdragen aan een grotere wooncomfort. Wanneer een huis slecht geïsoleerd is, heeft het de neiging om snel op te warmen in de zomer, met name de zolder die het meest wordt blootgesteld aan de zon. En wanneer de warmte eenmaal binnen is op een hete zomerdag, kan het moeilijk zijn om deze weer te verwijderen. Isolatie helpt echter om de warmte langer buiten te houden. Isoleren zorgt ervoor dat warmte niet langer naar binnen kan komen via kieren en naden, waardoor de woning koeler is. Hierdoor biedt isolatie voordelen in beide seizoenen.

2. Meteen energie besparen in het najaar

Als je je woning in Limburg in de zomer laat isoleren, bespaar je direct energie in het najaar. Wanneer de zomer voorbij is, is je woning al voorzien van goede isolatie, waardoor het aangenamer is in huis en de verwarming minder snel aan hoeft. Veel inwoners uit Limburg denken pas aan isolatie wanneer het binnen kouder wordt na de zomer, terwijl jij dankzij voorzorgsmaatregelen al comfortabel zit. Door in de zomer alvast te isoleren bespaar je direct vanaf de eerste koude dagen.

3. Ook besparen tijdens zomermaanden

Isolatie is niet alleen nuttig voor besparing van geld en energie in het najaar, maar biedt ook voordelen in de zomer. Door warmte buiten te houden, blijft de temperatuur binnenshuis redelijk constant. Door isoleren, hoeft er minder energie verbruikt te worden om de woning koel te houden, dit betekent dat je geen airconditioning of ventilatoren hoeft aan te schaffen, waardoor je geld bespaart. Een van de belangrijkste zaken om te weten is dat dergelijke toestellen geen gunstige impact hebben op je portemonnee: de aankoop zelf is al een aanzienlijke uitgave en bovendien verbruikt een airco veel energie. Door isoleren kan je besparen op de kosten voor deze geldverslindende toestellen. Bij een efficiënt geïsoleerde woning is het vaak overbodig om een airconditioner aan te schaffen.

4. Sneller aan de beurt

Bij dalende temperaturen is het isoleren van woningen in Limburg vaak populairder, wat kan leiden tot een toename van wachttijden bij isolatiebedrijven. In de zomermaanden is er minder vraag naar isolatie, waardoor Limburgse isolatiebedrijven vaak sneller beschikbaar zijn voor nieuwe opdrachten. In de zomer zijn er vaak minder wachttijden voor isolatie, in tegenstelling tot de wachttijden ’s winters die soms maanden kunnen duren. Het isoleren van een woning is bovendien een snelle klus die vaak in één dag kan worden voltooid, waardoor je vlug in een comfortabele woning zit en snel kunt beginnen met besparen op energie.

5. Doorgaans goedkoper

Een bijkomend voordeel van isoleren in de zomer is dat het vaak goedkoper is, omdat de vraag naar isolatie in Limburg in deze periode lager is. Isolatiebedrijven hebben daarom vaak meer capaciteit in de zomer. De lagere vraag naar isolatie in de zomer betekent dat jij als klant vaak voordeel kunt halen uit aanbiedingen. Hierdoor is isolatie in de zomer goedkoper dan in de winter en hoef je dus minder geld uit te geven. Zo bespaar je met isolatie dus eigenlijk dubbel!

6. Weinig tot geen geluidsoverlast

In delen van Limburg leven we dicht op elkaar en dat kan leiden tot geluidsoverlast. In de zomer, wanneer we langer buiten zijn, wordt dit vaak een groter probleem. De zomer is gewoonweg een tijd waarin we vaak langer buiten zijn en waarin we meer tijd in de buitenlucht besteden. Dit kan leiden tot geluidsoverlast, zoals kinderen die spelen in de speeltuin of buurtbewoners die gezellig buiten zitten. Door een beter geïsoleerde woning is er minder kans op geluidsoverlast in de zomer. Zo kun je genieten van je zomer zonder last van storende geluiden.

7. De kans op problemen vermindert

In plaats van in de winter te isoleren, is het aan te raden om dit in de zomer te doen, omdat weersinvloeden in de winter het isoleren kunnen bemoeilijken. Maar isolatie tijdens de winter kan ook vertraging opleveren, bijvoorbeeld door vocht in de kruipruimte dat eerst verwijderd moet worden. Dat zorgt weer voor extra kosten, waardoor het isoleren duurder wordt. Tijdens de zomer kunnen isolatiewerkzaamheden echter eenvoudig worden uitgevoerd, dankzij de droge omstandigheden in huis. Het vocht in de woning verdwijnt tijdens de zomer, waardoor isolatie doorgaans zonder voorafgaande herstelwerkzaamheden kan plaatsvinden en de kans op onvoorziene vertragingen kleiner is.

8. Eenvoudiger ventileren in de zomer

Ventilatie is een must na isolatie van de woning of ruimte. ’s Zomers isoleren zorgt ervoor dat ventileren een stuk eenvoudiger wordt. Een aantal uur wegblijven uit de woning wordt zelfs aanbevolen tijdens sommige isolatiemaatregelen, in de zomer is dat aanzienlijk meer aangenamer dan in de koude wintermaanden. De zomerperiode is daarmee plotseling een eenvoudige keuze voor isolatie geworden. Doe ’s ochtends bijvoorbeeld een uur lang de ramen open. Hiermee kun je jouw huis luchten voordat het in de middag warmer wordt en tegelijkertijd van frisse lucht binnenshuis genieten. Laat de ramen en deuren vervolgens de hele dag zo weinig mogelijk open staan, en sluit ook de gordijnen, screens of shutters aan de zijde waar de zon staat.

9. Een lonende investering

Het is van groot belang om te beseffen dat isolatie tijdens de zomermaanden een verstandige investering is, met name gezien de lage rente en de hoge inflatie in de huidige economie. In plaats van te beleggen in spaargeld op de bank, is het isoleren van je woning in Limburg momenteel een beter renderende investering. Isolatie is snel terugverdiend door de hoge energieprijzen, vooral als je bedenkt dat het ook een positief effect heeft op het energielabel van je woning en dus de waarde ervan. Een goed geïsoleerde woning in Limburg zal de waarde ervan verhogen, dus isolatie is een duurzame investering die zowel goed is voor je financiën als voor het milieu.

10. Ook ‘s zomers isolatie subsidie

Een voordeel van isolatie is dat er in de zomer ook subsidies zijn voor verschillende soorten isolatie, waaronder kruipruimte isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie in Limburg. De ISDE, ofwel de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, is een voorbeeld van zo’n subsidie. Wanneer Limburgse woningeigenaren 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren, kunnen zij een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen. Ons bedrijf biedt de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend een offerte op te vragen voor de kosten en mogelijkheden van isolatie. Binnen twee werkdagen ontvang je een op maat gemaakt voorstel. Isolatiebedrijf Limburg kan je tevens helpen bij het aanvragen van subsidie, en staat ook in de zomer voor je klaar!

💬 Gratis advies